Als eerste wil ik iedereen natuurlijk een heel gelukkig en gezond 2009 wensen! Aangezien het onmogelijk is dit tegen iedereen persoonlijk te zeggen, doe ik het maar via mijn blog. Oud&Nieuw hebben we voor het eerst niet met de winterjas aan gevierd, maar met de voetjes in het zand. Op oudejaarsavond hebben we 's avonds lekker op het strand gegeten. Het was er erg druk; live-muziek, danseressen, vuurspuwers, van alles te zien. Aangezien we nog niet in Thais kunnen tellen, was het aftellen naar het nieuwe jaar een beetje verwarrend voor ons. Het was al 0.00 uur voordat we het echt door hadden. Daarna werd er veel vuurwerk op het strand afgestoken. Ook gewoon tussen de mensen, daar doen ze hier niet zo moeilijk over ![]()
Een kleine twee weken zijn we op Koh Chang geweest. Het was vooral heel erg veel relaxen. We hebben op het strand gelegen; veel gelezen en geslapen
Een aantal keer hebben we een skooter gehuurd, wat hier erg goedkoop is. Daarmee konden we mooi het eiland bekijken. Emiel was helemaal in z'n element op de skooter; ik geloof dat ie zich weer ff zeventien voelde
Maar het was een erg leuke manier om de omgeving te bekijken. Ook hebben we onze eerste massage gehad. Wat is dat ontspannend, zeg! En eergister hebben we een excursie gemaakt met een boot naar verschillende kleine eilandjes bij Koh Chang. We zijn drie keer aangemeerd om ongeveer 45 minuten van boord te kunnen. Dan kreeg je de mogelijkheid ff aan het strand te liggen, rond te lopen of te snorkelen. Er werd ons gezegd dat vooral het laatste eiland goed was om te gaan snorkelen, dus hebben we dat gedaan. Het water was gelukkig aardig helder, dus we konden de vissen en het koraal goed zien! De vissen hadden prachtige blauwe, gele en groene kleuren. En ze zwommen gewoon tussen ons door. Echt gaaf!
Helaas hebben we de kerstdagen niet echt goed kunnen vieren hier. Het reizigersleed dat de wc heet, had mij ff een paar dagen goed te pakken. Zonder verder teveel in detail te treden... En laten die paar dagen nou net de kerstdagen zijn. Jammer natuurlijk, maar het was even niet anders. Het gaat nu alweer stukken beter, al moeten we allebei goed oppassen wat we eten. Al geloof ik zelf dat de malariapillen, die wij slikten voor onze trip naar Cambodja de boosdoener was. Hoe dan ook, onze tijd op Koh Chang zit er nu weer op. Morgenvroeg 7.00 uur worden we opgehaald bij ons hostel en naar de ferry gebracht. Het is ongeveer een uur met de ferry. Vervolgens gaan we met de bus naar Bangkok, waar we overstappen op een andere bus naar Chiang Mai. Een lange reis, maar we erg veel zin weer een nieuw gebied te gaan bekijken. Chiang Mai ligt in Noord Thailand en moet erg mooi zijn, dus we zijn benieuwd...
Bedankt voor de berichtjes die we krijgen! Het is erg fijn hier iets van het thuisfront te horen!
Veel liefs Elies (en Emiel)

Jullie snorkelen, wij schaatsen... toch wel een behoorlijke tegenstelling. De foto's zijn trouwens erg mooi.
Ik wens jullie een voorspoedig vervolg van deze schitterende reis toe.
Sipke